Noniin eli kipsi vaihdettiin pari päivää sitten maanantaina (tasan kaksi viikkoa leikkauksesta), ja väännettiin nilkka samalla väkisin 90 asteen kulmaan. Ennen uutta kipsiä lääkäri kuitenkin tarkisti, että kaikki on ok. Se nilkan vääntäminen, eli akillesjänteen venyttäminen ei ollutkaan mikään kivuton prosessi. En muista, että pitkiin aikoihin olis sattunu niin vietävästi kun mitä se sattu. Ja se kipuhan pysyy siinä just niin pitkään, että akillesjänne on venyny. Mietin vielä ennen kotoo lähtöä, että pitäiskö ottaa kipulääke etukäteen, mutta jätin ottamatta, kun ei sitä ollu kukaan suositellut missään vaiheessa. Ja se oli iso VIRHE! Tajusin sairaalassa vasta kun olin hakemassa kipsikenkään, että hitto mullahan on lompakossa yks 600mg burana. Olis ollut ihan suotavaa muistaa se hitusen aikasemmin, mutta minkäs teet. Kotiin ku pääsin ja jalkaa särki edelleen, niin äkkiä yks panacodi naamariin ja sohvalle istumaan. Puolen tunnin päästä alko jo huomattavasti helpottamaan ja seuraavan kerran otin buranan seuraavana yönä puoli viiden aikaan. Enempää ei ole toistaseksi niitä tarvinnutkaan ottaa. Tällä hetkellä akillesjänne tuntuu todella hyvältä. Ajoittain tulee ihan pientä särkyä, mutta ei häiritsevää.

Fysioterapeutti onneksi selvensi mulle niitä jalan painorajoituksia, joten ajattelin nyt laittaa ne tännekkin.
Raajapainovaraus tarkoittaa minun painollani (65kg) sitä, että saan varata painoa leikatulle jalalle 10-15kg.
Puolipainovaraus tarkottaa, että voi seistä normaalisti (painon pitäis jakautua puoliksi kummallekkin jalalle), mutta kävellessä pitää käyttää yhtä keppiä apuna.
Täyspainovaraus tarkoittaa yllättäen, että saa kävellä normaalisti.

Nyt meinaa välillä olla vaikeaa muistaa, että jalalle saa varata jo painoakin, kun on nyt kaks viikoa kulkenut jalkailmassa. Mutta koko ajan enemmän ja enemmän tulee käveltyä sillä. Nyt ajattelin ruveta venyttämään molempia jalkoja ja tekemään vatsalihaksia, että pysyy edes jossain kunnossa. Venyttely tekee muutenkin hyvää, ettei jalkoja särje koko ajan, ja että etenkin ton oikean jalan pohje venyisi. Akillesjänteen toinen pää kun on kiinni pohkeessa tai sen takana jossain, niin pohkeen kireys ei tee hyvää. Toivottavasti saan otettua itseäni niskata kiinni etenkin tuon venyttelyn suhteen, minä kun olen aina ollut todella huono venyttelemään omatoimisesti.....